Wet Personenvervoer


De Wet Personenvervoer is van toepassing op het openbaar vervoer per bus en trein en het op collectieve taxivervoer. Essers Advocaten adviseert vervoerondernemingen, autoriteiten en taxibedrijven over de diverse aspecten van de Wet Personenvervoer 2000, waaronder mededinging, aanbesteding, concessies, vergunningen en contracten.

Diensten

Essers Advocaten adviseert en begeleidt cliƫnten al in Wp2000 trajecten vanaf de inwerkingtreding van deze wet. Het gaat daarbij meestal om concessies en contracten met een (zeer) grote waarde, die al snel om gespecialiseerd en betrouwbaar advies vragen. Dat kan Essers Advocaten als geen ander bieden. In beginsel werkt Essers Advocaten exclusief voor een groot vervoerbedrijf en een specifiek taxibedrijf, maar indien een conflict check dit toestaat kunnen we ook voor vervoerautoriteiten (zoals bij de voorbereiding en uitvoering van een aanbesteding) en voor derden optreden.

Lidmaatschappen

  • Essers is lid van de vereniging voor publiek vervoerrecht en was regelmatig spreker op het jaarlijkse OV-congres van Reed.

Publicaties

Referenties

  • Essers is al jaren als advocaat betrokken bij de grootste aanbestedingen op dit gebied in Nederland, waaronder de Noordelijke Lijnen, de OV-concessie Limburg, het Valys contract en de concessies Oost- en West-Brabant, alsmede bij grote overnames in deze sector (waaronder de fusie van Transdev, Veolia en Connexxion).
  • Essers voorziet cliĆ«nten ook van advies in het kader van wetgevingstrajecten in het openbaar vervoer, waaronder de HSL-Zuid en het hoofdrailnet.